AVINCIS Negru de Drăgășani DOC Drăgășani

Culoare

Țară

Regiune

An

Alcool

14.00%

Producător

Soi

Tip

Volum

0,75 l

Pe dealurile Dobrușei, vița de vie se cultivă de mii de ani. Personalitatea vinurilor AVINCIS este dată de terroir-ul Drăgășanilor, în care se reunesc sevele, aromele și gusturile sublimate de vița de vie din sol, lumina soarelui, a lunii și a stelelor, respirația binefăcătoare a Oltului, precum și experiența milenară a podgorenilor locului. Negru de Drăgășani, un soi unic de struguri, își are originile în zona Drăgășani, unde a putut să-și pună cel mai bine în valoare caracteristicile. Negru de Drăgășani este rezultatul unei încrucișări între Negru Vârtos și un soi încă disputat, posibil Saperavi sau Băbească Neagră. Cel mai recent vin creat de Crama AVINCIS are o culoare violet închis, cu un buchet intens de violete, arome de cireșe negre și afine, cu nuanțe condimentate. Gustul său este catifelat, cu arome intense de cireșe și o ușoară nuanță de piper proaspăt.
A se servi la 17°C.  Acompaniază foarte bine carnea înăbușită în sos de vin.

71,00 lei

Cod Produs: 302021 Categorii: ,
AVINCIS este continuarea unei povești de familie, cu pasiune pentru vinuri și lucru bine făcut, care a început încă din anul 1927. Atunci, Maria și Iancu Râmniceanu, numit ofițer al armatei române de Ionel Brătianu, au cumpărat în Drăgășani, un conac în stil neoromânesc pur, inspirat din arhitectura ctitoriilor brâncovenești, înconjurat de vii. În anul 2007 strănepoata lor Cristiana, alături de soțul său Valeriu Stoica, s-au reîntors pe domeniul de familie și au avut revelația miracolului viei, al vinurilor și al tradițiilor locului. Astăzi, domeniul Vila Dobrușa, care și-a deschis porțile pentru iubitorii vinului în vara anului 2011, cuprinde conacul, crama AVINCIS, 40 hectare de viță de vie, mai multe hectare de pădure și amenajarea peisagistică. AVINCIS este simbolul renașterii vinului românesc, sub semnul tradiției și al modernității.
Drăgășani are toate premisele unei denumiri de origine controlată, în manieră franceză. Podgoria Drăgășani a produs întotdeauna vinuri albe fine, răcoroase, cu o aciditate bună. Vinurile roșii din regiune, produse în principal din Cabernet Sauvignon și din soiul local Negru de Drăgășani, se bucură și ele de apreciere națională și internațională. Situată pe malul drept al Oltului, cel mai mare afluent al Dunării din România, podgoria Drăgășani se întinde pe o lungime de 60 de km, între Subcarpații Getici în nord și Câmpia Română în sud. Solurile dominante în podgorie sunt argilele, cu urme de calcar, de nisip, de pietriș și de marnă. Climatul podgoriei este temperat continental, cu influențe mediteraneene, principala sa caracteristică fiind echilibrul. Grație situării sale de-a lungul văii Oltului, care are un rol de echilibrare, podgoria Drăgășani se bucură de o bună umiditate, chiar și în cele mai calde luni ale verii. Din soiurile românești, se cultivă astăzi Crâmpoșia Selecționată, Tămâioasa Românească, Feteasca Regală, Feteasca Albă, Negru de Drăgășani, Novac și Fetească Neagră.

Ați putea dori, de asemenea…