AVINCIS Rosé DOC Drăgășani

Culoare

Țară

Regiune

An

Alcool

13.50%

Producător

Soi

,

Tip

Volum

0,75 l

Pe dealurile Dobrușei, vița de vie se cultivă de mii de ani. Personalitatea vinurilor AVINCIS este dată de terroir-ul Drăgășanilor, în care se reunesc sevele, aromele și gusturile sublimate de vița de vie din sol, lumina soarelui, a lunii și a stelelor, respirația binefăcătoare a Oltului, precum și experiența milenară a podgorenilor locului. Acest Rosé este făcut din Cabernet Sauvignon, un soi răspândit astăzi în toată lumea datorită potențialului la crearea celor mai bune vinuri roșii și Merlot un soi cunoscut de asemenea de multă vreme. Urmărirea maturării strugurilor şi a dezvoltării aromei s-a facut în mod regulat, pentru a se identifica data ideală de recoltare. Strugurii, atent selecţionaţi, au fost recoltati manual în lădiţe de numai 18 kg, pentru ca strugurii să ramana cât mai intacţi posibil, iar dupa ce li se îndepărtează ciorchinii, sunt uşor striviţi într-o presă pneumatică închisă, fiind apoi maceraţi pe coji de struguri. Fermentarea are loc în cisterne de inox la temperatură controlată folosindu-se drojdii selecţionate pentru evidenţierea aromelor.
Cabernet Sauvignon-ul reprezintă 50% din acest Rosé iar Merlot-ul 50%. Primul soi dă structură vinului, iar al doilea îi dă ușoare note florale, rotunjime și final elegant. Culoarea sa este roz deschis și luminos. Buchetul dezvăluie arome de căpșune sălbatice și cireșe proaspete. Gustul este proaspăt, cu aromă de coacăze roșii și aciditate plăcută. Acest vin trebuie degustat tânar și proaspăt! A se servi rece la 7 ˚C alături de salate de sezon și cocktail de creveți și avocado.

40,00 lei

Cod Produs: 302008 Categorii: ,
AVINCIS este continuarea unei povești de familie, cu pasiune pentru vinuri și lucru bine făcut, care a început încă din anul 1927. Atunci, Maria și Iancu Râmniceanu, numit ofițer al armatei române de Ionel Brătianu, au cumpărat în Drăgășani, un conac în stil neoromânesc pur, inspirat din arhitectura ctitoriilor brâncovenești, înconjurat de vii. În anul 2007 strănepoata lor Cristiana, alături de soțul său Valeriu Stoica, s-au reîntors pe domeniul de familie și au avut revelația miracolului viei, al vinurilor și al tradițiilor locului. Astăzi, domeniul Vila Dobrușa, care și-a deschis porțile pentru iubitorii vinului în vara anului 2011, cuprinde conacul, crama AVINCIS, 40 hectare de viță de vie, mai multe hectare de pădure și amenajarea peisagistică. AVINCIS este simbolul renașterii vinului românesc, sub semnul tradiției și al modernității.
Drăgășani are toate premisele unei denumiri de origine controlată, în manieră franceză. Podgoria Drăgășani a produs întotdeauna vinuri albe fine, răcoroase, cu o aciditate bună. Vinurile roșii din regiune, produse în principal din Cabernet Sauvignon și din soiul local Negru de Drăgășani, se bucură și ele de apreciere națională și internațională. Situată pe malul drept al Oltului, cel mai mare afluent al Dunării din România, podgoria Drăgășani se întinde pe o lungime de 60 de km, între Subcarpații Getici în nord și Câmpia Română în sud. Solurile dominante în podgorie sunt argilele, cu urme de calcar, de nisip, de pietriș și de marnă. Climatul podgoriei este temperat continental, cu influențe mediteraneene, principala sa caracteristică fiind echilibrul. Grație situării sale de-a lungul văii Oltului, care are un rol de echilibrare, podgoria Drăgășani se bucură de o bună umiditate, chiar și în cele mai calde luni ale verii. Din soiurile românești, se cultivă astăzi Crâmpoșia Selecționată, Tămâioasa Românească, Feteasca Regală, Feteasca Albă, Negru de Drăgășani, Novac și Fetească Neagră.

Ați putea dori, de asemenea…