Termeni și Condiții

Bine ati venit pe site-ul www.winelist.ro. Va rugam sa cititi cu atentie termenii si conditiile de utilizare ale acestui website, prezentate mai jos. Accesul/vizitarea acestui website de catre dumneavoastra se supune Termenilor si conditiilor de utilizare si implica acceptul explicit al dumneavoastra cu privire la acestia.
WINELIST S.R.L., denumita generic in cele ce urmeaza si WINELIST, in calitate de autor/proprietar/administrator al website-ului www.winelist.ro isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul acestui website, precum si Politica de confidentialitate si Termenii si conditiile de utilizare, fara nici un fel de notificare prealabila. De aceea va rugam sa vizitati periodic aceasta sectiune pentru a verifica termenii si conditiile pe care ati agreat sa le respectati.

 

Aplicabilitate

Termenii si conditiile prezentate sunt valabile si se aplica pentru toate website-urile din domeniul www.winelist.ro si pentru care WINELIST are calitatea de autor/proprietar/administrator. Toate aceste website-uri (asa cum exista ele in prezent sau vor fi ulterior implementate) precum si website-ul www.winelist.ro vor fi denumite generic, in mod individual sau colectiv site si/sau site-uri in cele ce urmeaza.
In cadrul prezentului document, cuvintele la singular includ pluralul, cuvintele la plural includ singularul, cuvintele care denota genul masculin includ femininul, si cuvintele care denota genul feminin includ masculinul.

 

Drepturi de autor

WINELIST este autorul site-urilor si beneficiaza de toate drepturile legale recunoscute autorilor, conform legislatiei romane si internationale.  Marcile inregistrate folosite pe situl www.winelist.ro sunt proprietatea detinatorilor marcilor respective.

 

Licente de utilizare

WINELIST va acorda o licenta limitata pentru a accesa/vizita site-ul, fara posibilitatea de a-l modifica in lipsa unui acord din partea WINELIST.

Aceasta licenta nu include:

– revanzarea sau utilizarea in scopuri comerciale a informatiilor prezentate pe site;

– descarcarea sau copierea informatiilor legate de conturi utilizator;

– utilizarea tehnicilor tip data mining, robotilor sau tehnologiilor similare care permit extragerea si analiza datelor.

WINELIST va acorda o licenta limitata, revocabila si ne-exclusiva de a va crea un hyperlink catre pagina home a site-ului atata vreme cat acest link nu descrie WINELIST sau un partener/afiliat al acestuia de o maniera falsa, gresita sau depreciativa. Licenta acordata nu va permite utilizarea in cadrul acestui hyperlink a marcii WINELIST fara acordul prealabil scris al WINELIST.
Continutul site-urilor, integral si/sau partial, nu poate fi reprodus, duplicat, copiat, revandut, vizitat sau exploatat in scopuri comerciale fara acceptul scris prealabil al WINELIST.

 

Marci

Utilizarea domeniului sau a numelui WINELIST sau winelist.ro, in forma directa sau ascunsa (de tipul, dar nu limitat la, meta taguri sau alte tehnici de indexare, cautare web) fara permisiunea prealabila scrisa a WINELIST este interzisa si se pedepseste conform legii. Utilizarea neautorizata a acestora revoca imediat licentele acordate de catre WINELIST SRL, conform cu cele de mai sus.

 

Conditii de utilizare. Garantii.

Informatiile publicate corespund realitatii la momentul inscrierii lor pe Site sau al actualizarii diverselor pagini ale site-ului. Site-ul este furnizat de catre WINELIST pe o baza „asa cum este” si „atat cat este disponibila” . WINELIST scaneaza periodic site-ul si serverele pentru depistarea virusilor, insa nu garanteaza ca site-ul, serverele pe care este gazduit, sau e-mailurile trimise de la winelist.ro sunt fara virusi sau alte componente informatice cu caracter potential daunator. Utilizatorul foloseste site-ul pe riscul propriu, WINELIST S.R.L. fiind liber de orice raspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea Site-ului sau ca urmare a utilizarii informatiilor de pe Site. WINELIST S.R.L. nu este raspunzatoare de erorile sau omisiunile care pot interveni in redactarea sau prezentarea materialelor de pe site. WINELIST S.R.L. nu acorda nici un fel de garantie pentru continutul si utilizarea acestui site.

 

Securitate

Daca utilizati site-ul sunteti raspunzator pentru asigurarea confidentialitatii datelor privitoare la contul dumneavoastra de acces, cum ar fi numele de utilizator si parola si sunteti de acord sa va asumati intreaga responsabilitate pentru activitatile/actiunile desfasurate pe site cu contul si parola dumneavoastra. In cazul in care suspectati ca, din diverse motive imputabile sau nu dumneavoastra, confidentialitatea acestor date de acces a fost compromisa, veti notifica imediat WINELIST pentru a bloca accesul la cont si a va genera cat mai rapid un nou set.
Efectuarea de operatiuni neautorizate asupra acestui site si tentativa de efectuare a acestora, incluzand fara a se limita la: utilizarea abuziva, utilizarea frauduloasa, accesul neautorizat, modificarea, copierea de informatii in vederea comercializarii lor, blocarea accesului, samd, vor fi pedepsite conform legii.

 

Comunicari

Utilizatorii site-ului pot trimite comentarii, note, sugestii, idei sau observatii cu privire la continutul si structura site-ului, respectiv pot adresa intrebari atata timp cat continutul acestora nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, care sa afecteze viata privata, drepturile de proprietate intelectuala, ale WINELIST sau ale unor terte parti, si care nu contin virusi, deruleaza campanii politice/electorale, solicitari comerciale, scrisori in lant, mailinguri de masa, sau orice alta forma de spam. Nu puteti folosi o adresa de e-mail falsa sau sa impersonati o alta persoana sau entitate. WINELIST isi rezerva dreptul, dar nu si obligatia, de a indeparta sau a edita o astfel de informatie transmisa.
Prin trimiterea unei astfel de informatii, daca nu este altfel specificat, acordati WINELIST si partenerilor/afiliatilor sai licenta/dreptul gratuit, ne-exclusiv, perpetuu, irevocabil si sub-licentiabil de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, deriva, distribui sau a le afisa pe orice fel de medii, in toata lumea. Acordati dreptul WINELIST si partenerilor/afiliatilor sai de a utiliza numele pe care l-ati trimis in conjunctie cu informatia, daca acestia vor decide astfel. Declarati si garantati ca detineti sau controlati toate drepturile cu privire la informatiile transmise, ca acestea sunt corecte si ca utilizarea acestora nu intra in contradictie cu Termenii si conditiile de utilizare, ca nu vor cauza daune catre o terta parte si ca veti despagubi integral WINELIST sau partenerii/afiliatii sai pentru toate cererile rezultate din informatia astfel transmisa.

 

Minori

WINELIST nu vinde produse si/sau servicii care sa fie cumparate de persoane cu varsta de pana la 18 ani. Daca sunteti minor si accesati acest site o puteti face doar daca sunteti sub supravegherea unui parinte sau a tutorelui legal.

 

Drepturi de proprietate intelectuala

WINELISTS.R.L. respecta drepturile intelectuale ale altora. In cazul in care considerati ca munca dumneavoastra a fost copiata de o maniera care sa incalce dreptul de proprietate intelectuala, va rugam adresati WINELIST o notificare care sa cuprinda:

– semnatura fizica sau electronica a persoanei autorizate sa reprezinte pe posesorul dreptului de proprietate;

– o descriere a materialelor protejate de drepturi care apreciati ca au fost incalcate;

– o indicare a locatiei pe Site unde apreciati ca aceste drepturi au fost incalcate; adresa, numarul de telefon si adresa e-mail a dumneavoastra;

– o declaratie pe proprie raspundere conform careia sunteti convins ca utilizarea in disputa nu a fost autorizata de detinatorul drepturilor, ale imputernicitului sau ale legii;

– o declaratie notariala pe proprie raspundere conform careia actionati cu buna credinta, ca notificarea este completa si corecta si ca sunteti detinatorul drepturilor sau actionati in numele sau.

 

Politica de confidentialitate

Respectam toate drepturile privind protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor din Legea 677/2001.
WINELIST SRL nu ofera si nu trimite datele dvs catre terti. WINELIST SRL poate trimite periodic oferte sau reduceri de preturi care se refera strict la produsele de pe acest site. Utilizatorul are posibilitatea de a solicita anularea contului sau refuzul de a primi informari printr-un email trimis la adresa de contact.

 

Legislatie

Termenii si conditiile de folosire se supun legislatiei romane. In caz de litigiu, se va incerca mai intai o rezolvare pe cale amiabila, in termen de 30 de zile lucratoare de la inregistrarea reclamatiei la sediul WINELIST S.R.L. In cazul in care nu se poate ajunge la o intelegere in termenul precizat anterior, va fi considerata competenta instanta judecatoreasca din aceeasi structura administrativa cu sediul WINELIST S.R.L.

 

Termene si conditii generale de vanzare:

Site-ul www.winelist.ro este proprietatea  SC WINELIST SRL.

S.C. WINELIST S.R.L.
Str. Daniel Barcianu nr.14,  Bucuresti, sector 3, Cod postal 030901
Reg. Com.: J40/9945/2011
CUI: RO 28998181

IBAN RO33BACX0000001038767000

UnicreditTiriac Bank
Tel: 021 322 49 08

winelist.ro este un site de comert electronic specializat in vanzarea de  vinuri linistite ce se adreseaza personelor cu varsta minima de 18 ani.

Orice persoana fizica sau juridica, care comanda si achizitioneaza produse prin intermediul  site-ului www.winelist.ro este denumit in continuare Cumparator.
Winelist SRL va fi denumit in continuare Vanzator.

Prin lansarea unei comenzi electronice pe site sau telefonice, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile. Comanda va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei:

1) Comanda (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si conditiile sale specifice
2) Specificatiile Cumparatorului (acolo unde este cazul)
3) TCGV

Daca Vanzatorul confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptare comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vanzatorul nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.

 

Articolul  1 – VALABILITATE

Prezentul Contract intra in vigoare la confirmarea Comenzii de catre Vanzator. Confirmarea se face telefonic sau electronic (e-mail). Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat, in completarea acestora fiind Certificatul de Garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia.

 

Articolul  2 – EXTINDEREA OBLIGATIILOR VANZATORULUI

2.1 Informatiile prezentate pe site-urile vanzatorului, au caracter informativ si sunt documentate sau modificate de catre Vanzator conform fiselor/siturilor de prezentare ale producatorilor. De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, descrierile produselor pot fi incomplete insa vanzatorul face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante conform informatiilor primite de la producatori, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat;
2.2 Comunicarea cu magazinul – se poate face prin interactiunea cu acesta, postarea opiniilor vizavi de produse sau comunicarea prin adresele mentionate la rubrica „contact”. Vor fi excluse din site sau ignorate, pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite, fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

 

Articolul 3 – CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

Vanzatorul poate cesiona si/sau sucontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii , cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

 

Articolul 4 – DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA (DPI)

Cumparatorul intelege dreptul de proprietate intelectuala si nu va dezvalui unei terte parti sau va face publice (pe internet sau media), nici una dintre informarile primite de la Vanzator.

De asemenea, numele site-urilor precum si insemnele grafice, sunt marci inregistrate in proprietatea WINELIST si nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fara acordul scris al proprietarului.

 

Articolul 5 – CONFIDENTIABILITATE – PUBLICITATE

Toate planurile, documentele si informatiile de orice natura furnizate de catre Cumparator Vanzatorului, incluzand fara a limita comanda, vor ramane in proprietatea Vanzatorului. Ele pot fi utilizate numai pentru executarea contractului si pot fi facute cunoscute numai cu consimtamantul scris la Vanzatorului si dupa obtinerea unui angajament de confidentiabilitate din partea celui care le primeste.

Nici o declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator cu privire la comanda fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

 

Articolul 6 – TERMENE, PENALITATI

In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau pornire a Comenzii, Vanzatorul este obligat sa anunte Cumparatorul de termenul estimat de finalizare a livrarii. Cumparatorul va avea dreptul sa revendice daune suplimentare de la Vanzator, cand este permis de lege, in cazul neindeplinirii totale sau partiale din partea vanzatorului a executarii Contractului in conformitate cu termenele stabilite.

In cazul in care Cumparatorul intarzie din vina sa plata marfurilor in termenul prevazut in factura emisa de Vanzator, este obligat la plata unei penalitati de 0,5% pe zi din suma datorata.

In cazul in care Vanzatorul primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, se va stabili un nou termen de onorare a comenzii, acesta incadrandu-se in termen de 3 zile lucratoare.

Termenul de finalizare, daca nu este modificat de Vanzator prin anuntarea Cumparatorului, este de 30 de zile de la plasarea comenzii.

 

Articolul 7 – FACTURARE – PLATI

7.1 Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.
7.2 Pretul produselor este afisat in RON si include TVA. Preturile pot suferi modificari fara o instiintare prealabila. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a acorda discount-uri la anumite produse aflate in campanii de promovare sau discount-uri de volum. Orice promotie are un termen de valabilitate precizat si onorarea comenzilor se face numai in limita stocului disponibil.

7.3  Plata Bunurilor livrate  se poate face astfel:

– in numerar la livrarea produselor in Bucuresti de catre un angajat WINELIST in ziua comenzii;
– ramburs, cu numerar, la livrarea produselor in tara prin intermediul firmei de curierat.

 

Articolul 8 – LIVRARE, TRANSPORT

8.1 Conditii de livrare
Vanzatorul se obliga sa expedieze Bunurile si Serviciile in sistem door-to-door catre Cumparator. Pentru ca o comanda sa poata fi livrata, aceasta trebuie confirmata telefonic in prealabil.
Daca o comanda nu este confirmata in doua zile lucratoare de la plasarea ei pe site, WINELIST isi rezerva dreptul de a o anula.
Este posibil ca intre momentul plasarii comenzii pe site si momentul confirmarii telefonice, stocul sa sufere modificari. Astfel, doar in momentul confirmarii telefonice a comenzii va putem garanta ca toate produsele solicitate si cantitatea dorita se afla in stoc. In caz contrar, dumneavoastra decideti daca inlocuiti sau renuntati la produsele care  nu se mai afla in stoc.

Livrarea in Bucuresti se face direct de catre un angajat WINELIST, in aceeasi zi, in conditiile in care comanda a fost plasata si confirmata telefonic pana in ora 16:00, sau a doua zi, pentru comenzile plasate si confimate dupa 16:00. Livrarile au loc astfel, de Luni pana Vineri  intre orele 10:00-20:00 iar Sambata si Duminica intre orele 10:00-18:00.
Livrarea in tara se face in 24 – 48 ore de la confirmarea telefonica a comenzii, in functie de locatia  dumneavoastra de Luni – Vineri intre orele 10:00-18:00 si Sambata doar cu confirmare in prealabil .

8.2 Transport – Ambalare
In afara de cazul in care este agreat de Vanzator si Cumparator diferit, Vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu Bunurile in momentul predarii acestora catre societatea de curierat intern cu care Vanzatorul colaboreaza sau catre reprezentantul Cumparatorului.
Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

 

Articolul 9 – ACCEPTARE, CONDITII DE RETURNARE

Acceptarea va fi facuta atunci cand Bunurile sunt conforme cu caracteristicile tehnice mentionate in Comanda. In cazul in care Cumparatorul descopera ca produsele livrate nu sunt conforme specificatiilor, atunci Vanzatorul va aduce la conformitate produsele in termen maxim egal cu termenul de executie al Comenzii, fara a imputa Cumparatorului eventuale costuri legate de aceste operatiuni. De asemenea, Vanzatorul va respecta prevederile Legii 51/2003 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta, ceea ce confera Cumparatorului (numai in conditiile actului normativ mentionat) dreptul ca in termen de 10 zile sa denunte unilateral Contractul, urmand sa primeasca in termen de 30 de zile de la denuntarea unilaterala in scris (document semnat de Cumparator si transmis electronic sau prin posta cu confirmare de primire) pretul Contractului, conditionat de returnarea Bunurilor. Vanzatorul are dreptul ca atunci cand considera ca actiunile Cumparatorului au fost cu rea intentie sa solicite daune interese catre Cumparator, in conditiile legislatiei.

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care v-a fost livrat, sa aiba ambalajul original si documentele care l-au insotit. Produsul trebuie sa fie in conditii perfecte, inclusiv ambalajul, cu accesoriile aferente, exact ca in momentul vanzarii si sa nu prezinte sub nici o forma semne de folosire sau uzura, ambalaje deteriorate, zgarieturi sau alte defecte fizice.
Produsul trebuie returnat in ambalajul original si in conditii optime pentru transport avand in vedere ca este vorba de un produs fragil. Nu se pot returna produsele care au fost depozitate în conditii de temperatura extrema – temperaturi de peste 30 grade Celsius sau de sub 3 grade Celsius.

Returul se face prin intermediul oricarui serviciu de livrare, atata timp cat produsele sunt livrate direct la adresa WINELIST SRL. Vanzatorul nu ridica coletele trimise prin Posta-Romana sau de la oficiile postale. Decizia de asigurare  sau nu a coletului pe durata transportului de la client catre Vanzator, cade in sarcina Cumparatorului.  Cheltuielile de returnare vor fi suportate de catre Cumparator.
In cazul in care a fost livrat un alt produs decat cel comandat, Cumparatorul poate opta pentru:
– inlocuirea produsului returnat. Cheltuielile de transport vor fi suportate de Vanzator numai daca returul este realizat cu aceasi firma de curierat.
– Restituirea valorii totale platite de Cumparator. Cheltuielile de transport vor fi suportate de Vanzator dacă returul este realizat cu aceasi firma de curierat.

 

Articolul 10 – TRANSFERUL PROPRIETATII

Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferata la momentul efectuarii platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului). In cazul livrarii prin curier, aceste nu este autorizat de catre Vanzator sa permita Cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare si achitarii eventualei contravalori a acestora. Vanzatorul nu poate fi facut responsabil de continutul coletelor expediate decat daca exista in document incheiat de catre Cumparator si reprezentantul curierului care a efectuat livrarea.

 

Articolul 11 – RESPECTAREA LEGILOR SI STANDARDELOR

Vanzatorul va respecta toate legile, reglementarile si ordonantele aplicabile la realizarile sale contractuale, inclusiv fara limitare la fabricarea, asamblarea, manipularea, transportul, depozitarea, ambalarea sau livrarea Bunurilor si aplicabile la sanatate, securitate, mediu.

 

Articolul 12 – RASPUNDERE

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor.

Vanzatorul va fi raspunzator in cazul in care sub-contractantii si/sau partenerii sai de orice fel implicati in executarea Comenzii nu indeplinesc oricare din obligatiile contractuale.

 

Articolul 13 – INCALCARE – TERMINARE

Daca vanzatorul nu executa obligatiile sale, inclusiv in perioada de garantie, Cumparatorul va notifica Vanzatorul asupra acestei neindepliniri. Un plan de actiune va fi validat intre Parti in termen de 3 zile de la notificare.

Cumparatorul poate sa anuleze o Comanda prin e-mail, inainte ca aceasta sa fi fost livrata. In caz contrar, comanda va face obiectul returnarii bunurilor, mentionat pe site-urile Vanzatorului.

 

Articolul 14 – FORTA MAJORA

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

 

Articolul 15 – LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

Prezentul contract este supus legii romane. Orice litigii nascute din interpretarea si executarea acestui contract se vor solutiona pe cale amiabila, iar in cazul in care nu se ajunge la un acord pe aceasta cale se va apela la instantele judecatoresti competente de la sediu Vanzatorului.

 

Articolul 19 – PREVEDERI DIVERSE

Daca una sau mai multe prevederi ale prezentelor TCGV sunt in conflict cu oricare cerinta legal aplicabila, numite prevederi nu vor fi aplicate si Partile de vor stradui impreuna sa convina asupra unor noi prevederi care sa respecte spiritul prevederilor initiale.

Partile in contract vor fi considerate cantractanti independenti si nici uneia din parti nu i se acorda dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligatie pe seama sau in dauna celeilalte. Termenii si conditiile din acest contract inlocuiesc alte intelegeri anterioare scrise sau verbale, dintre Partile amintite, referitoare la subiectul prezentului Contract si nu pot fi modificate sau schimbate decat prin intelegere scrisa semnata de ambele parti.